YÜKSEKOKULUMUZ KAMU, REEL SEKTÖRLERİ VE LOJİSTİK DÜNYASININ DEV BULUŞMASI 3.EKONOMİ Ve LOJİSTİK ZİRVERSİNE KATILDI

18 Mayıs 2018

14 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen Kamu, Reel Sektör ve Lojistik Dünyasının dev buluşmasına katıldı. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden 24 öğrenci Bölüm Öğretim Üyesi Dr.Zeynel ŞEN başkanlığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul-Şişli Bomanti Hilton otelde zirve düzenlendi.

Ana teması ‘GÜÇLÜ LOJİSTİK-REKABETÇİ EKONOMİ’ olan toplantılara Türk Hava Yolları Kargo-Trans.EU,UTIKAK,TEDAR,Trans Orient,Borusan Lojistik, CEVA ,Genel Transpor, İTT lojistik, Sertrans, Scanıa,CH ROBVİNSON,Barsan Global,Mılıtzer-Münch,Reibel Taşımacılık ,TEDAR-Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği, UTİKAD-Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenler Derneği ,UND gibi özel sektör kuruluşu katılmışlardır.

Zirve UTA LOJİSTİK DERGİSİ Genel Yönetmeni Cem Kaçmaz organizatörlüğünde düzenlendi. Zirveye Türkiye’deki üniversitelerimiz içinden sadece bizler katıldık. Yedi oturum halinde düzenlenen zirvede;

-Ekonomiye yön verenlerin penceresinden Türkiye Ekonomisi ve Dijital Dönüşüm

-Lojistik de Bölgesi Oyuncu Olma yolunda Türkiye’nin Önündeki fırsatlar ve riskler

-Türkiye’nin Denizyolu yük taşımacılığında geldiği nokta, fırsatlar ve sorunlar

-Türkiye’nin hava kargodaki konumu beklenti ve hedefler

-Türkiye’nin Demiryolu stratejisinde gelinen nokta, sorunlar ve çözümler

-Tehlikeli ve kimyevi Maddeler Lojistiği ve ADR oturumu

-Otomotiv ve Yan sanayi Lojistiği

Ana temas konuları 46 konuşmacı tarafında konferans verildi. Öğrencilerimiz bu dev zirvede Türkiye’nin sayılı ve Uluslararası Lojistik kuruluşları ile bire-bir temasları sağlandı. Geleceğin Lojistikçileri olarak neler yapılası gerektiğini öğrendiler.