Ekonomi Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kuruluna Teknik Gezi

26 Mart 2018

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri Ankara'da Ekonomi Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kuruluna Teknik Gezi düzenlendi.

Okulumuzun Bankacılık ve Finans Bölünü 4.sınıf öğrencileri 23 Mart tarihinde Dr.Zeynel Şen başkanlığında Ankara'da sabahtan Ekonomi Bakanlığını ziyaret etti. Ekonomi Bakanlığında Personel Daire Başkan yardımcısı Ahmet ERDOĞU; bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi .Dünya ve Türkiye ekonomisi mevcut durumu ve gelecek analizini öğrencilerle paylaştı. Bakanlığa personel olarak girebilmek için gerekli şartları anlattı.Türkiye'nin dünya ticaretine yön veren en üst kuruluşu olarak yurt dışı çalışmalarını özetledi.4,5 Trilyon dolarlık Dünya ticaretinden daha fazla paylaşabilmemiz için yapılan çalışmalardan bahsetti .Ülkemiz 2017 dış ticaret hacminin 2023 yılına kadar 500 milyar dolar seviyesine çıkarmak için bizlere ne tür görevler düştüğünden ve neler yapılması gerektiğini okulumuz öğrencileri ile paylaştı.

Öğleden sonra öğrencilerimiz Sermaye Piyasası Kurulunu ziyaret etti.Burada SDPK Personel Daire Bankanı Oğuz ALTUN tarafından öğrencilerimize Dünyada ve Türkiye'de 'SERMAYE PİYASALARI ve İŞLEYİŞLERİ' konularında bilgiler verildi. Türk Sermaye piyasasını denetleyen bir kuruluş olarak Dünya Sermaye Piyasaların uyumlu hale geldiklerni belirtti.SPK ya alınacak personel konusunda bilgiler verdi. Türkiye'de buraya kayıtlı ve halka arz edilen şirketlerin uyması gereken kuralları öğrencilerimizle paylaştı.