"Hayata Pozitif Bakmak ve Mutluluk" Konulu Konferans

05 Mart 2018

Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Hayata Pozitif Bakmak ve Mutluluk” konferansı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğba Sarı tarafından gerçekleştirilmiştir.

Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Gerede Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Murat Altıntaş, öğrencilerin psikolojik gelişimlerinin çok önemli olduğunu ve öğrencilerin iyilik hallerini desteklemek amacıyla bu konferansı düzenlediklerini belirtmiştir.

Konferansta konuşan Doç. Dr. Tuğba Sarı “gençlerimizin iyi oluşu bizim için çok önemli, sizler iyi ve mutlu olursanız biz iyi olabilir, böylelikle toplum da iyi ve sağlıklı olabilir” sözleriyle konuşmasına başlamıştır. Dr. Sarı, konuşmasında Pozitif sözcüğü latince “positum” kelimesinden türediğini ve “var ve gerçek olan” anlamına geldiğini belirtmiştir. Pozitif bakmanın da var ve gerçek olan kaynakları/güçlü yanları ve de sorunları/gelişime açık alanları bir arada görebilmek anlamına geldiğini aktarmıştır. Hayata pozitif bakmanın kendine olumlu bakmakla başladığını, pozitif bakmanın “güzellikleri ve zorlukları bir arada görebilmek” olduğunu vurgulamıştır. Dr. Sarı konuşmasını etkileşimli bir egzersizle tamamlamış, öğrenci ve öğretim üyelerinin sorularını yanıtlayarak konferansı sonlandırmıştır.