GUBYO’DA TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA “GEREDE” KONULU BİR KONFERANS DÜZENLENDİ

22 Nisan 2019

17 Nisan 2019 Çarşamba günü, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Bolu Turizmi ve Gerede’nin Turizm Olanaklarının Değerlendirilmesi” konulu konferansa, BAİBÜ Turizm Fakültesi’nden Dr. İsa BAYHAN konuşmacı olarak katıldı. Yüksekokul Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, kurum müdürleri ve daire amirlerinin yanısıra Yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrenciler iştirak etti.

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kadir Murat ALTINTAŞ, Gerede’nin Karadeniz bölgesinin saklı bir incisi olduğunu, sadece deri sanayiciliği bakımından değil aynı zamanda turizm açısından da büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Bu bakımdan Gerede ilçesinin hem doğal hem de tarihi bakımdan Bolu’nun en önemli turistik merkezlerinden biri, aynı zamanda büyük şehirlere yakınlığı sebebiyle ülke çapında da bir marka olabileceğini vurguladı. Prof. Dr. ALTINTAŞ, Yüksekokul tarafından düzenlenen konferansa katılımını esirgemeyen başta Dr. İsa BAYHAN olmak üzere, tüm protokole ve öğrencilere teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Konuşmalarına, turizmin tanımı, kapsamı ve stratejik önemini vurgulayarak başlayan Dr. BAYHAN, turizmin Türkiye’nin ekonomik yapısına etkilerini, sektörün yapısını, diğer sektörlerle etkileşimini ayrıntılarıyla açıkladı. Turizm sektörü bağlamında konaklama ve seyahat kapasitesi verilerini de paylaşan Dr. BAYHAN, Bolu’nun ve Gerede’nin kış turizmi bağlamında potansiyelinin çok büyük olduğunu ve bu sektöre ciddi yatırımların yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Son olarak ülkemiz genelinde “Turizm Haftası” etkinliklerinin temel hedefinin farkındalık yaratmak olduğunu belirten Dr. BAYHAN, bu konferansın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.